top of page
starz_LouiseForslyckeGarbergs-3461.jpg
Search

ÄVENTYR, FOTO OCH NYA VÄNNER

Från tekniska problem till fullsatta fotoworkshops – här är min berättelse om hur mitt perspektiv förändrades och Overland Adventure Expo blev en oförglömlig upplevelse.
”Är du nöjd med mässan?” frågade pappa mig.


Jag var på mässa i helgen. Overland Adventure Expo är en äventyrsmässa som känns mer som en festival. Jag campade i delen som heter Vanlife Village, och det är där en vill hänga kan jag berätta. Alla vans stod uppställda i en stor cirkel som var dekorerad med vimplar och ljusslingor och i mitten hade vi en lägereld som vi samlades kring och sjöng om kvällarna.


När pappa frågade om jag var nöjd svarade jag “Nja”. Jag hade tekniska problem med mitt tävlingsformulär och hela första dagen var det som att folk inte såg min van eftersom jag inte hade något utanför den. Lagom till att min fotoworkshop började dag två hade jag fått dit så pass mycket saker utanför min van att folk faktiskt stannade och pratade. När pappa frågade svarade jag att jag hade en massa saker som jag kunde gjort bättre.

Men efter att mässan har fått landa lite så är mitt svar ett annat. Jag är faktiskt SVINNÖJD med mässan. Jag är nöjd över att jag sa ja till att vara där, att jag satsade, att jag fick ihop det. På en och en halv vecka har jag planerat och lanserat en helt ny fotokurs, skrivit ut foton och affischer, planerat fotoworkshop och börjat bygga min van. Jag tycker dessutom att jag kommit rätt långt i bygget, som jag hittills har gjort helt själv. Min insats på mässan kanske inte blev perfekt, men jag gjorde det, och det är betydligt bättre än att inte göra det. Jag har brottats med att inte fastna i perfektion och imposter-syndrom. Vem är jag att hålla fotoworkshops ens? Det var förvisso ganska lätt att landa i rent logiskt; jag har trots allt fotat väldigt mycket vid det här laget och har kunskap att lära ut. Men du vet nog känslan.


Dessutom var jag tvungen att ta ett par dagars ledigt pga massiv huvudvärk, så förutom att jag tycker att jag lyckats åstadkomma rätt coola grejer på kort tid, har jag dessutom lyssnat på mig själv och vilat.

Min fotoworkshop var fullsatt både fredag, lördag och söndag, och jag är otroligt glad för de fina människor jag träffat och de fina samtal jag haft. För varje gång jag håller fotoworkshops tycker jag att det blir roligare och roligare. Det är så givande att se när andra hittar glädjen i att fota, eller lära sig någonting nytt som gör att de kan ha ännu roligare när de fotar, och får bättre bilder.


Så ja, jag är svinnöjd med mässan! Dessutom var det hur kul och mysigt som helst, och bara det gör ju att det är värt det. Tack Vanlife Sverige för inbjudan och att ni styr så bra, tack alla fina människor för att ni gjorde helgen, och extra tack till alla som kom på fotoworkshop!

För att fira lanseringen av min kurs “Fånga äventyret på bild” erbjuder jag nu 15 % rabatt om du bokar innan 2/6! Använd koden ÄVENTYR15 vid bokning.


I kursen får du lära dig:

  • Hur du planerar dina äventyr för bästa möjliga bilder och mesta möjliga njutning

  • Tips för att lära dig berätta en story med bilder

  • Hur du anpassar dig till olika ljusförhållanden

  • Och mycket mer!
0 comments

Comments


bottom of page