top of page
starz_LouiseForslyckeGarbergs-3461.jpg
Search

Ögongodis: BLI KREATIV I DIN FOTOGRAFERING OCH skapa bilder som fångar blickaRHar du någonsin känt att din fotografi blivit lite av en rutin? Dags att skaka om saker och ting! Att experimentera med olika fototekniker är inte bara kul – det är ett fantastiskt sätt att bli kreativ och verkligen utveckla dina färdigheter inom fotografering och kanske till och med hitta nya favoritmetoder.


Varför du bör ge plats för kreativa experiment i din fotografering


Utveckla dina tekniska kunskaper: Att prova nya inställningar och tekniker gör att du lär känna din kamera bättre och förstår mer om hur olika val påverkar dina bilder.

Upptäck vad du älskar: Genom att testa olika stilar och tekniker, från porträtt till landskap eller gatufoto, kan du hitta nya sätt att uttrycka din kreativitet.

Utmana din kreativitet: Ibland krävs det att man bryter mot de vanliga reglerna för att skapa något verkligen unikt och personligt.


Några idéer för att komma igång


  1. Prova en ny teknik varje månad: Vare sig det handlar om att fotografera i svagt ljus, experimentera med makro eller utforska konsten att skapa kompositioner med ledande linjer, sätt upp ett mål att lära dig något nytt regelbundet.

  2. Ta kameran till oväntade platser: Ibland kan de mest intressanta bilderna tas på de mest oväntade platserna. Ta en ny väg till jobbet, eller utforska en okänd del av din stad.

  3. Ändra perspektiv: Det är lätt att fastna i att fotografera från ögonhöjd. Försök ta bilder liggandes på marken eller från en hög punkt för att få en ny synvinkel.

  4. Ge dig själv utmaningar: Sätt upp små uppdrag för dig själv, som att bara använda en 50mm lins under en vecka, eller att ta en bild om dagen med ett specifikt tema.


Fotografering är en resa där varje klick kan öppna nya dörrar. Varje gång du lyfter kameran har du chansen att frysa ett ögonblick i tiden eller fånga något oväntat. Så varför inte utnyttja det? Mixa och matcha tekniker, bryt mot några regler, och se vad som händer. Du vet aldrig vilket av dina experiment som blir nästa stora hit i din portfolio.


Ledande linjer


Jag vill skicka med dig en specifik teknik att öva på: ledande linjer! Det är alltså visuella guider skapade av linjer i bilden som hjälper till att styra betraktarens öga mot viktiga delar av scenen, oftast mot huvudmotivet.

Dela med dig

Och när du väl har några spännande bilder i bagaget, snåla inte med dem. Visa upp dina bilder och dela dina erfarenheter med likasinnade fotografer i min Facebook-grupp, Foto med Louise. Det är så du växer som fotograf. Dela med dig på Instagram, släng upp en bild i en fotoforum, eller snacka fotografi över en fika med vänner.


Det är ditt äventyr – gör det mesta av det!

0 comments

Comments


bottom of page