top of page
starz_LouiseForslyckeGarbergs-3461.jpg
Search

ÄVENTYRSFOTO: LÄR DIG berätta en story med dina ÄVENTYRsbilder

I mitt nya fotomedlemskap pratar jag om att fånga äventyret på bild. Men hur gör man det egentligen? Jag tänkte prata om en viktig del i det hela, en del som är lätt att glömma bort. Jag pratar av egen erfarenhet.


Tänk dig att du är ute och vandrar i Alperna med dina vänner. Ni stannar till för att gapa över utsikten och du tar upp kameran för att minnas utsikten och ögonblicket även senare. Du fångar dina vänner mot bakgrunden av dessa gigantiska snöklädda berg och dalar. Det kommer absolut att ge dig några feta bilder att visa upp, men vad säger egentligen dessa bilder?


För att verkligen fånga hela känslan i äventyret måste du tänka större, eller rättare sagt, tänka från flera vinklar. Du behöver komma närmare dina vänner, inte bara emotionellt utan också genom kameralinsen. Kanske vill du fånga deras miner när de kämpar i uppförsbackarna. Då är det dags att komma riktigt nära, nästan så nära att du kan känna doften av deras svettiga träningskläder. Eller så vill du gräva djupare och visa upp de små detaljerna som gör äventyret unikt - picknicken med panoramautsikten som bakgrund eller skavsåren efter en lång dag i spåret. Och glöm inte att fånga de glada minnerna när de sker - det där gapskrattet när någon snubblar över en sten eller segervrålet när ni når er målgång (eller om vrålet kommer när middagen är klar). 


För att bli duktig på äventyrsfoto och riktigt kunna berätta en äkta och levande historia måste du inkludera alla delar av ditt äventyr och se till att varje bit har sin plats i berättelsen. Så, nästa gång du står inför ett spännande ögonblick, var beredd att se det från alla vinklar och inte låta något smita undan din uppmärksamhet.Äventyrsfoton från en fisketur på Lofoten
Vill du lära dig mer? Bli medlem i Foto med Louise nu så trillar det in en rolig övning där du kan träna på detta i praktiken på onsdag (24/4)!


Gå med i min gratis fotoutmaning! En serie mail med tydliga, konkreta och roliga fotoövningar, som en minifotokurs. Passar både för dig som fotar med mobilen och för dig som fotar med systemkamera.
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page